Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. évad

 

2.evad.promo.kep.1--10-.jpg

2.ÉVAD

 

  

 

 

 

2X01-Vissztérés

 

 

  Amikor Elena hazatér, megdöbbenve látja, hogy mi történt Jeremyvel és Johnnal. Elena és Damon, akárcsak Bonnie és Matt, a kórházban aggódnak, mert még nem tudni, hogy Caroline életben marad-e. Beszélgetés közben Damon rájön, hogy nem Elenával csókolózott előző este. Elérkezett a várva várt pillanat, Kat visszatért. Tyler nagybátyja, Mason, a volt polgármester öccse megérkezik a városba, hogy vigaszt nyújtson a gyászoló családnak.

 2x02-Szép új világ

   Caroline, aki még mindig nem érti, mi is történt vele, rémisztő élményeken megy keresztül a vámpírrá válás útján. Damon tart az új fenyegetéstől, ezért azonnal végezni akar a lánnyal, de Elena megakadályozza ebben, miközben Bonnie döbbenten figyeli, mi lett a barátnőjükből. Damon közben Mason Lockwoodra is gyanakszik, aki érzése szerint nem vámpír, de szintén természetfölötti erővel bír.

  2x03-Holdtölte

   Elena, Damon és Alaric elmennek a Duke Egyetemre, hogy Isobel kutatási anyagai között próbáljanak választ találni a Lockwood család körüli rejtélyes eseményekre. Amikor az erdei tónál rendeznek összejövetelt a fiatalok, Stefan döbbenetes dolognak lesz szemtanúja Masonnel kapcsolatban, és Tyler is gyanítani kezdi, hogy Mason nem mindenben az, akinek mondja magát.

2X04-Keserédes emlékek


 Stefan elhatározza, hogy keményebb eszközökhöz nyúl, hogy kiszedje Katből, miért is jött vissza a lány Mystic Falls-ba. A vallatás során megdöbbentő mozzanatokkal szembesül az 1864-es vámpírirtással kapcsolatban. Damon, aki már tudja, hogy Mason vérfarkassá változott a holdtöltekor, egyedi praktikákkal próbálja meg kiiktatni őt, de azzal kell szembesülnie, hogy Mason erősebb és agyafúrtabb, mint hitte.

2X05-Ölve vagy halva

 

 A történelmi társaság jótékonysági napján Mason Lockwood elárulja Forbes seriffnek, hogy Damon és Stefan Salvatore vámpírok, és sikerül is őket csapdába csalni. Forbes seriff azonban nem csak róluk szerez tudomást. Eközben Tyler elmondja Jeremynek, hogyan válhat vérfarkassá.

 

2X06-B terv

   Jeremy elmondja Damonnek, hogy mit tudott meg a holdkőről. Stefan és Bonnie segítségével elrabolják Masont, hogy kiderítsék, hová rejtette őt. Stefan és Elena továbbra is titkolják viszonyukat, de ők is tudják, hogy ez nem mehet így a végtelenségig. Eközben Caroline anyjával való kapcsolata rendeződni látszik, de vajon hihet-e neki, mikor azt mondja, megőrzi a titkát?
  2X07-Álarcosbál

Katherine üzenetet küld Stefannak és Damonnak, hogy a Lockwood család álarcosbálján adják neki a holdkövet, különben mészárlásba kezd. A Salvatore fivérek úgy érzik, itt a lehetőség, hogy egyszer és mindenkorra végezzenek Katherine-nel. A megigézett Matt mindent elkövet annak érdekében, hogy Tyler megölje. Eközben Elena igyekszik kimaradni mindenből, de a rejtélyes részletek csak nem hagyják nyugodni.

2X08-Rose

Stefan és Damon Elena elrablóinak nyomába ered, méghozzá Bonnie útmutatásának segítségével. Az Elenát foglyul ejtő, több, mint ötszáz éves vámpírok, Trevor és Rose elmagyarázzák, hogy a Katherine és Elena közti hasonlóság korántsem véletlen, és fontosabb szerepet játszik, mint azt bárki is gondolta volna. Rose azt is elárulja, hogy kik az ősi vámpírok, és hogy miért fenyegeti Elena életét komoly veszély.

2x09-Ötszáz év menekülés

Elena megtudja, hogy Klaus, a legöregebb vámpír van a nyomában. Úgy dönt, hogy megkérdezi Katherine-t az igazságról, míg Caroline eltereli Stefan figyelmét. Kiderül, hogy Katherine hogyan vált vámpírrá, és hogy miért kell menekülnie immár ötszáz esztendeje. Eközben Damon és Rose megpróbálják felkutatni Klaust. A Jeremy és Bonnie közt alakuló kapcsolatra pedig látszólag rossz hatással van a rejtélyes új tanuló, aki most költözött a városba.

2x10-Az áldozat

Stefan és Damon megpróbálják megszerezni a holdkövet Katherine-től, hogy megsemmisítsék a benne lévő átkot. Elena azonban nem hajlandó ölbe tett kézzel nézni, ahogy mindenki őt próbálja megmenteni, ezért Rose segítségével felkeresi Slatert, hogy többet tudjon meg Klausról. Eközben Caroline segít Tylernek lelkileg felkészülni az első átváltozásra.

2x11-Holdfény

 

 Elenát bezárják az otthonába, hogy ne hajthasson végre több öngyilkos akciót, de Elijah mégis bejut hozzá. Bonnie megkéri Lukát, hogy segítsen neki eltávolítani a bűbájt a holdkőből. Damon és Alaric közben megpróbálja kideríteni, hogy a város legújabb jövevénye vérfarkas-e. Ezalatt Caroline Tylernek segít, hogy a lehető legjobban vészelje át az első átváltozását.

 

 2x12-A lejtő

 Stefan nyomozni kezd Isobel után, hogy többet tudjon meg Klausról. Elena segít Rose ápolásában, aki egyre rosszabb állapotba kerül a vérfarkas harapása miatt. Caroline Matt és Tyler kereszttüzébe kerül, és nem tudja, mi tévő legyen. Damon megtudja Julestól, hogy Rose lassan leépül mentálisan, és veszetté válik. Ez az esemény elindíthatja Damont az embertelenség felé vezető lejtőn.

 

2x13-Vérrokonság

 

 

Tyler dühös lesz Caroline-ra, amiért hazudott neki a többi vámpírról és Mason eltűnéséről. Stefan megpróbál beszélni vele, hogy békésen oldódjon meg a helyzet, de közben Jules foglyul ejti Caroline-t, és Tylert akarja váltságdíjként. John Gilbert újbóli felbukkanása senkiből nem vált ki osztatlan örömöt, kiváltképp Elenából nem. A kettejük közti viszony egyre feszültebbé válik.

 

2x14-Farkasüvöltés

 Tyler tudomást szerez a Nap és a Hold átkáról, valamint arról is, hogy ha a vérfarkasok törik meg az átkot, akkor soha többé nem kell átváltoznia. Ezért segít Julesnak és Bradynek a hasonmás felkutatásában. Elena a család nyaralójába utazik Stefannal, ahol a régi emlékeken túl egy titkos helyiségre is rábukkannak. Damon és Bonnie Elijah szándékait igyekszik kideríteni, bár mindketten más eszközökkel.

 

2x15-Az utolsó vacsora

 

 

Stefan mesél Elenának a múltja sötét részeiről és egy meglepő személyről, akinek a hatására minden megváltozott. Miután kiderül az igazság Lukáról, Jonas megpróbálja letisztázni az érzéseit Bonnie-nak és Jeremynek. Damon megpróbálja Elijah-t elcsípni, úgyhogy egy vacsorapartit szervez Jennával, Alaric-kel, és Andie-vel, de egy utolsó pillanatban kiderülő információ romba dönti Damon terveit.

 

 

 2x16-A ház vendége

 

 

Katherine játékai mindenki idegeire mennek, de Damon, Stefan és Elena rájönnek, hogy a tudása Mystic Falls történelméről segíthet nekik életben maradni. A Mattel való kapcsolata miatt frusztrált Caroline megpróbálja más módon felkelteni a fiú figyelmét. Alaric tesz egy meglepő vallomást Jennának, Katherine pedig egy más fajta vallomást Damonnak. Stefan és Bonnie megpróbálják meggyőzni Jonast és Lukát, hogy együtt kéne működniük, de Jonas bizalmatlansága egy erőszakos és tüzes összeütközéshez vezet.

 

 

2x17-Ismerd meg az ellenséget

 

 Elena és Alaric Johnt hibáztatják, hogy Jenna teljesen összetört Isobel váratlan megjelenése miatt. Bonnie, Damon és Jeremy segítségével próbálja megtalálni a megfelelő varázslatot ősei erejének összegyűjtésére, amivel elpusztíthatják majd Klaust. Az összetört szívű Caroline nem tudja mitévő legyen Mattel. Stefan és Damon rájönnek, hogy van egy új, titkos fegyverük.

 

2x18-Az utolsó tánc

 

 

 Míg a suliban a 60-as évek táncestéjére készülnek, Elena zavaró üzeneteket kezd el kapni Klaustól, még hozzá igen furcsa módon. Bonnie megpróbálja meggyőzni Jeremyt arról, hogy elég erős ahhoz, hogy megvédje Elenát, de a fiú Stafantól kér tanácsot. Caroline rábeszéli Matt-et, hogy menjen el vele a táncestre. Arra számítva, hogy Klaus megjelenik a mulatságon, Damon és Alaric, mint kísérők vesznek részt az eseményen, de Klaus bonyolult játékot űz, amivel sikerül távol tartani őket. Végül Damon új tervvel áll elő, ami sokkol és egyben feldühít  mindenkit.

 

 

  2x19-Klaus

 

  Stefan és Damon is dühös, mikor rádöbbenek, Elena egy új szövetségese segítségével próbálja kikerülni Klaus akadályait. Nézeteltérés alakul ki a Salvatore testvérek között, hogy hogyan védjék meg a lányt. Eközben, Stefan próbál segíteni abban, hogy Jenna ne érezze magát rémültnek és zavarosnak. Az 1491-es visszatekintésben Katherine bemutatkozik Elijah-nak és Klaus-nak, a két Eredetinek, valamint láthatjuk a holdkövet is. Elena döbbenten fedez fel egy Klaus-féle indítékot.

2X20-Az utolsó nap

 

  Elérkezett a telihold előtti nap, és Klaus készen áll az átok megtörésére. Elijah egy varázselixírt ajánl Elenának, amely visszahozhatja őt a halálból. ÁmDamon ismét a saját kezébe veszi az irányítást, és úgy határoz, hogy ő dönt Elena sorsa felől. Mivel a szertartáshoz szükség van egy vérfarkasra is, Klaus boszorkánya visszacsalogatja Tyler Lockwoodot a városba.

 

  2x21-A nap is felragyog

A telihold fénye alatt megkezdődik a szertartás, amely felszabadítja Klaus vérfarkas énjét. Stefan mindent megtesz azért, hogy ne Jenna legyen a feláldozandó vámpír. Bonnie és Jeremy egy olyan varázslat után kutat, amellyel meggátolhatják, hogy Elena vámpírként térjen vissza a halálból. Damon a vérfarkas harapásának egyre súlyosbodó tüneteitől szenved. Ezalatt Caroline és Matt az átváltozott Tyler elől menekülve értékelik újra kapcsolatukat.

 2x22-Gyilkos harapás

   Damon bocsánatot kér Elenától, amiért vámpírrá akarta változtatni, de a lány egyelőre képtelen erre. Ekkor azonban még nem tudja, hogy Damon életveszélybe kerül a vérfarkas harapása miatt. Stefan minden tőle telhetőt megtesz, hogy találjon valami ellenszert bátyjának. A polgármester nyomására a seriff is nyomozni kezd...

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Június / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 186808
Hónap: 1626
Nap: 34